Pro dnešní den pro Vás mám recept na nejlepší polentovou pizzu na světě :D :)
Přívlastek nejlepší je díky té rajčatové náplni a taky tý nivě, jo a taky díky bylinkám :))))
Nejprve je třeba připravit si polentové těsto. Na klasickou koláčovou formu stačí:
140g instatní polenty
400ml vody
sůl
a lněné semínko.
Dáme polentu, sůl a lněné semínko do hrnce, zalejeme vodou a přivedeme k varu, po několika minutách směs začne houstnout, v ideální konzistenci stáhneme z plotny a rozprostřeme do koláčové formy, která je vyložena pečicím papírem. Nechce cca hodinu vychladnout, poté dáme na chvilku zapéct do trouby na 180°C cca 5 minut.
Na náplň je dále potřeba:
jedna menší cibule,
olivový olej,
dva stroužky česneku,
3 velká rajčata,
trochu vody
sušený medvědí česnek,
provensálské koření,
a čerstvý mletý pepř.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou lehce osmahneme, dále přidáme rozetřený česnek a nakrájená rajčata. Dochutíme kořením a podléváme trochou vody, aby se rajčata podusila a směs zhoustla.
Těsto máme připravené, náplň také. Nyní jen dozdobíme a může dát péct. :))) Náplň rovnoměrně rozprostřeme, přidáme nakrájenou šunku, sýr, nastrouháme nivu a pečeme na 220°C cca 10 - 15 minut. :)
Po vyndání z trouby posypeme čerstvými bylinkami, já použila bazalku a rozmarýn.
Přeji dobrou chuť :))
Štítky:
bazalka,
česnek,
lněné semínko,
medvědí česnek,
mletý pepř,
niva,
olivový olej,
pizza,
polenta,
provensálské koření,
rajčata,
rozmarýn,
slané,
sůl,
sýr,
voda
related posts
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat