Polentová pizza s bylinkami

Pro dnešní den pro Vás mám recept na nejlepší polentovou pizzu na světě :D :) 

Přívlastek nejlepší je díky té rajčatové náplni a taky tý nivě, jo a taky díky bylinkám :)))) 

Nejprve je třeba připravit si polentové těsto. Na klasickou koláčovou formu stačí:
 140g instatní polenty
 400ml  vody
 sůl 
a lněné semínko. 

Dáme polentu, sůl a lněné semínko do hrnce, zalejeme vodou a přivedeme k varu, po několika minutách směs začne houstnout, v ideální konzistenci stáhneme z plotny a rozprostřeme do koláčové formy, která je vyložena pečicím papírem. Nechce cca hodinu vychladnout, poté dáme na chvilku zapéct do trouby na 180°C cca 5 minut. 

Na náplň je dále potřeba: 

jedna menší cibule, 
olivový olej,
dva stroužky česneku,
3 velká rajčata,
trochu vody
sušený medvědí česnek,
provensálské koření,
a čerstvý mletý pepř. 

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou lehce osmahneme, dále přidáme rozetřený česnek a nakrájená rajčata. Dochutíme kořením a podléváme trochou vody, aby se rajčata podusila a směs zhoustla. 

Těsto máme připravené, náplň také. Nyní jen dozdobíme a může dát péct. :))) Náplň rovnoměrně rozprostřeme, přidáme nakrájenou šunku, sýr, nastrouháme nivu a pečeme na 220°C cca 10 - 15 minut. :) 

Po vyndání z trouby posypeme čerstvými bylinkami, já použila bazalku a rozmarýn. 

Přeji dobrou chuť :))





0 komentářů:

Okomentovat